עוגיות וניל נימוחות
מצרכים:
225 גרם גרם קמח 25 גרם קורנפלור 40 גרם אבקת שקדים 40 גרם אבקת סוכר 50 גרם סוכר 200 גרם חמאה רכה רבע כפית מלח כפית מחית וניל/ מי זהר/ מי ורדים בהתאם למה שאוהבים 40 גרם חלמון (לרוב מתקבל משתי ביצים)
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את החמאה עם אבקת הסוכר, סוכר ומלח.
מוסיפים וניל וחלמון ומעבדים עד שהמסה אחידה. מוסיפים קמח, אבקת שקדים וקורנפלור ומעבדים קלות.
משטחים את הבצק בין שני דפי גיטרה/ניירות אפיה לעובי של כחצי ס"מ. מעבירים למקפיא לחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות. מפרידים את הבצק מניירות האפייה וקורצים עיגולים בקוטר 6 סמ. את שאריות הבצק אוספים, מרדדים, מקררים שוב וקורצים. מעבירים למגש עם נייר אפייה ואופים 15-20 דקות, עד שהעוגיה מזהיבה קלות.
משאירים בצד להתקררות ומפזרים מעל אבקת סוכר.
שימו לב הבצק עדין מאוד, להשתדל להתעסק איתו כמה שפחות.