עוגת נקטרינות הפוכה עם טימין
עוגת בחושה נהדרת ופשוטה, גלידת וניל ליד ואתם מסודרים.
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
מצרכים:
לשכבת נקטרינות:
3 נקטרינות חתוכות לפרוסות
150 גרם סוכר דמררה
80 גרם חמאה חתוכה לקוביות
50 גרם שמנת מתוקה
מעט מלח
לעוגה
4 ביצים בטמפרטורת החדר
150 גרם סוכר לבן
כף מחית וניל
180 גרם חמאה מומסת (לא חמה)
150 גרם שמנת מתוקה
עלי טימין
310 גרם קמח
3 כפיות שטוחות אבקת אפייה
זסט מלימון אחד
חצי כפית מלח
בסיום האפייה:
מעט מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
משמנים היטב תבנית בעזרת ספריי שמן ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
מסדרים בתחתית התבנית את פלחי הנקטרינות צפוף אחד ליד השני.
מתחילים בהכנת הקרמל:
במחבת מניחים סוכר חום על אש גבוהה עד שהוא נמס.
מוסיפים את קוביות החמאה וטורפים היטב בעזרת מטרפה עד לאחידות.
יתכן והקרמל ישבר מעט, לא להבהל :). בזהירות מוסיפים את השמנת המתוקה וטורפים עד לאיחוד.
יוצקים את הקרמל על הנקטרינות וממשיכים בהכנת העוגה.
בקערת מיקסר שמים ביצים וסוכר, מקציפים עד שהתערובת הופכת לקציפה בהירהותפוחה.
מוסיפים מחית וניל, עלי טימין, זסט לימון וחמאה מומסת ומקציפים במהירות איטית עד לאיחוד.
מוסיפים שמנת מתוקה וטורפים עד לאיחוד. מוסיפים מלח, קמח ואבקת אפייה וטורפים ממש רק עד לאיחוד.
יוצקים את המסה על הקרמל ומעבירים לתנור.
אופים כ-35-40 דקות.
כשהעוגה יוצאת מאפייה, מברישים את העוגה במעט מיץ תפוזים ומניחים בצד ל-10 דקות.
הופכים את העוגה על צלחת גדולה ונהנים.
Comments