מניפות תפוחי אדמה בתנור
תוספת נפלאה לבראנץ', כמובן שקלילה להכנה.
אני השתמשתי בתבנית בקוטר 35 ס"מ.
אפשר כמובן להשתמש בתבנית מלבנית או בכל גודל אחר.
למצרכים:
1 ק"ג תפוחי אדמה שטופים וחתוכים לפרוסות דקות (הכי פשוט להעזר במנדולינה,רק בזהירות מהסכין)
50 גרם שמן זית
4 שיני שום קצוצות דק
5-10 גרם מלח
פלפל שחור
עירית קצוצה
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
טימין/רוזמרין
30 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנטנות
למושחתים שבינינו -100 גרם שמנת לבישול/מתוקה (לא חובה)
אופן ההכנה:
משמנים את התבנית במעט שמן זית ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה צפוף פרוסה על פרוסה.
בקערה קטנה שמים: שמן זית, מלח, פלפל, שיני שום קצוצות וטימין ומערבבים היטב. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
מברישים היטב את כל פרוסות תפוחי האדמה בשמן המתובל, אם נשאר שמן בקערה יוצקים מעל תפוחי האדמה. מפזרים את העירית הקצוצה ואת הפרמזן מפזרים את קוביות החמאה מעל. למושחתים שבינינו, ניתן להוסיף מעל הכל שמנת מתוקה. מכסים את התבנית בנייר כסף ושולחים לתנור לכ-40 דקות.
לאחר 40 דקות מורידים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות.
זה כל כך טעים.... תהנו
Comments