• Admin

קרמבו על קאפקייקס


תעצמו את העיניים ותדמיינו .... קרמבו רך ונימוח, על קאפקייקס שוקולד עסיסי ממולא בקרם דובדבנים. עכשיו תפקחו את העיניים... ותתחילו להכין, תענוג!

המתכון מספיק ל-30 יחידות במנג'ט לבן מספר 3.

מצרכים

לקאפקייס

200 גרם קמח

60 גרם אבקת קקאו

250 גרם סוכר

2 ביצים

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

160 גרם שמן קנולה

200 מ"ל מים

לקרם דובדבן

50 גרם מחית דובדבנים (אפשר להחליף במחית פרי אחר שאוהבים)

2 ביצים

50 גרם סוכר

60 גרם חמאה רכה

למרנג

220 גרם סוכר

60 גרם גלוקוז

70 מ"ל מים

כפית מחית וניל

4 חלבונים

לציפוי שוקולד

300 גרם שוקולד מריר

1 כף שמן קנולה

אופן ההכנה

קאפקייס

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

בקערת מיקסר- ביצים וסוכר, מקציפים במשך 5 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי. מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף. מוסיפים את המים ומקציפים במהירות איטית (זהירות זה שפריץ). מוסיפים את שאר החומרים (קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח) ומקציפים רק עד לקבלת עיסה אחידה. ממלאים עטרות נייר, למלא רק עד 2/3 גובה. מעבירים לאפייה של כ-20-25 דקות. ניתן לבדוק בעזרת קיסם, לנעוץ בקאפקייקס וברגע שיוצא יבש, הם מוכנים. מקררים היטב.

בעזרת תפוחן יוצרים גומה בקאפקייקס. את הגומה הזו נמלא בקרם דובדבנים בהמשך.

קרם דובדבן

בסיר קטן מניחים מחית דובדבנים, ביצים וסוכר. טורפים היטב בעזרת מטרפה ומעבירים לאש נמוכה (חשוב לא לבשל על אש גבוהה כדי שהביצים לא יהפכו לחביתה). בזמן בישול הקרם חשוב לבחוש כל הזמן בעזרת מטרפה. מבשלים עד שהקרם מסמיך, מסננים לקערה נקייה ומוסיפים את קוביות החמאה. טורפים היטב עד שהחמאה נטמעת בקרם הדובדבנים. מצננים מעט במקרר.

מעבירים את הקרם לשקית זילוף וממלאים את הגומות שיצרנו קודם בקאפקייקס.

מעבירים למקפיא לקירור.

מרנג

בקערת המיקסר שמים את החלבונים.

בסיר קטן שמים סוכר, גלוקוז ומים. מעבירים לאש בינונית ומבשלים תוך כדי בחישה עם מטרפה. מעבירים את האש לאש גבוהה וממשיכים לבשל. כשהסירופ מגיע לטמפרטורה של 105 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים במהירות בינונית. כשהסירופ מגיע לטמפרטורה של 117 מעלות מכבים את האש. יוצקים את הסירופ החם על החלבונים בזרם דק ובזהירות, תוך כדי שהמיקסר עובד. חשוב ליצוק את הסירופ בזרם דק ועל דופן הקערה ולא ישירות על החלבונים. מקציפים כך במשך 5-7 דקות, עד שהקערה מתקררת. רגע לפני סיום ההקצפה מוסיפים את מחית הוניל. מתקבל קצף חלבונים יציב ותפוח וכל כך טעים.

מעבירים את הקצף לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 3 ס"מ ומזלפים גבעה יפה מעל כל קאפקייקס. מעבירים למקפיא לכשעה וחצי.

ציפוי שוקולד

ממיסים שוקולד מריר בפולסים במיקרוגל. מוסיפים לו שמן ומערבבים היטב. מעבירים את השוקולד לכוס גבוהה.

טובלים כל קרמבו בשוקולד המומס ומניחים בצד להתייצבות. מעבירים למקרר. ניתן לפזר על השוקולד סוכריות, אגוזים, שברי עוגיות ועוד.


0 צפיות

 052-7278278

קמיליה קייטרינג וקונדיטורית בוטיק: