• Admin

בריוש מלוח


את ההשראה למתכון זה קיבלתי משתי אלופות: שרון טויטו ונלי ימפולסקי, העוסקות בתחום האפייה והקונדיטוריה, תודה גדולה ממני!

מצרכים

לבצק

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

4 ביצים

420 מ"ל חלב

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כף תערובת פרובנס (תערובת תבלינים משגעת)

1 כף סוכר

1 כף מלח

למלית

100 גרם חמאה מומסת

300 גרם מוצרלה מגוררת/פרמזן

400 גרם בולגרית חתוכה לקוביות

זעתר טרי קצוץ

עירית קצוצה/בצל ירוק קצוץ

צ'ילי יבש גרוס

אופן ההכנה:

בצק

בקערת מיקסר עם וו לישה: קמח, שמרים, סוכר, מלח, חלב ותערובת פרובאנס. מעבדים עד שמתקבל בצק כמעט אחיד. מוסיפים את החמאה ומעבדים כעשר דקות. מעבירים לקערה משומנת, עוטפים היטב את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים לילה במקרר.

בבוקר, מוציאים את הבצק ומשאירים אותו בטמפרטורת החדר כחצי שעה. מעבירים את הבצק למשטח עבודה (אין צורך לשמן או לקמח) ומחלקים אותו ל-6 חלקים (כ-315 גרם על חלק). בעזרת מערוך מרדדים כל חלק למלבן דק ככל האפשר. מורחים על הבצק חמאה מומסת, מפזרים מעל מוצרלה, בולגרית, עשבי תיבול וצ'ילי. מקפלים ומגלגלים לרולדה. פורסים את הרולדה לחלקים בגובה של כ-5 ס"מ ומעבירים אותם לתבנית אפייה משומנת. יש למלא את התבנית אבל לא לדחוס או להניח צפוף מדי, צריך להשאיר מקום לבצק לתפוח.

מתפיחים עד להכפלת הנפח.

מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הבריוש עד שהוא מזהיב ממש.

כשהמאפה יוצא מהתנור, מומלץ למרוח אותו בשמן זית. תהנווו


0 צפיות

 052-7278278

קמיליה קייטרינג וקונדיטורית בוטיק: