• Admin

ממרח לימונים


קיבלנו מחבר כמות לא קטנה של לימונים. הכנתי המון לימונדה, עוגיות לימון, תיבול לסלטים, טארט לימון ועדיין נשארו לימונים. החלטתי לנסות ולהכין ממרח לימונים. כך נולד ממרח קל להכנה וכל כך טעים. ממרח שישדרג כל כריך, סלט או תבשיל. הכריכים שלכם כבר לא יראו אותו דבר.

מצרכים

10 לימונים יפים שטופים היטב (משאירים את הקליפה!)

8 שיני שום

1/4 כוס שמן זית

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כף מלח

צ'ילי יבש

אופן ההכנה:

פורסים את הלימונים לפרוסות עבות. מעבירים לסיר עם מים, עד לכיסוי מלא של הלימונים) ומביאים לרתיחה טובה.

מבשלים היטב כשעה עד להתרככות מלאה של הלימונים. מסננים את הלימונים ומשתדלים להוציא את כל החרצנים. מעבירים את הלימונים למעבד מזון, מוסיפים שמן, שיני שום, מלח, צ'ילי ושמן זית. טוחנים עד שמתקבלת מחית אחידה. מעבירים את הממרח לצנצנות זכוכית מעוקרות ויוצקים מעל שמן זית. שומרים במקרר.

אפשר לגוון את הטעם כל פעם עם תבלין אחר : רוזמרין, אורגנו, טימין, פלפל חריף ירוק טרי, פלפל שחור, עלי דפנה או כל תבלין אחר.


0 צפיות

 052-7278278

קמיליה קייטרינג וקונדיטורית בוטיק: