• Admin

חלות מטריפות



בצק טבעוני וקל להכנה, פשוט מושלם!

נתקלתי בו באחד מערבי הפרשות חלה שנכחתי בהם. מתקבלות ממנו חלות מתקתקות וטעימות. מוזמנים לנסות.

מצרכים

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

600 מ"ל מים חמימים

70 גרם שמן

15 גרם מלח

60 גרם סוכר

להברשה לפני האפייה:

1 ביצה

שומשום- לא חובה

אופן ההכנה:

מנפים את הקמח לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים סוכר, מים ושמרים יבשים ומפעילים את המיקסר במהירות נמוכה. ממשיכים לעבד עד קבלת בצק כמעט אחיד. מוסיפים את השמן ואת המלח ומגבירים את עוצמת המיקסר ומעבדים עוד כ-5-7 דקות. מתקבל בצק רך ומעט דביק, במידה ויבש להוסיף מעט מים ולהמשיך לעבד.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.

משמנים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, מעצבים מכל חלק חלה יפה. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה. מניחים להתפחה שנייה עד הכפלת הנפח.

מברישים את החלות בביצה טרופה (ניתן לפזר מעל שומשום/פרג/גרעינים ועוד). מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים עד לקבלת חלות בצבע זהוב-חום. כמובן שניתן להכין חלות קטנות יותר.


0 צפיות

 052-7278278

קמיליה קייטרינג וקונדיטורית בוטיק: