• Admin

לחמניות רכות רכות



פתחנו את הבוקר עם ריח מאפי שמרים נפלא.... לחמניות רכות וטעימות שמתחסלות ברגע. מושלמות לכריכים של הבוקר

מתכון של קרין גורן עם שינויים שלי

25 לחמניות

תבנית 35X35

מצרכים

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

600 מ"ל מים

1 ביצה

1 כף מלח

4 כפות סוכר

120 מ"ל שמן זית (אפשרי גם שמן קנולה)

1 ביצה - לפני האפייה

3 כפות שמן זית- לאחר האפייה

אופן ההכנה:

מנפים את הקמח לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים את יתר מרכיבי הבצק ומפעילים את המיקסר במהירות נמוכה. ממשיכים לעבד עד קבלת בצק כמעט אחיד. מגבירים את עוצמת המיקסר ומעבדים עוד כ-5-7 דקות. מתקבל בצק רך ומעט דביק, במידה ויבש להוסיף מעט מים ולהמשיך לעבד.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.

משמנים משטח עבודה ומעבירים את הבצק. מחלקים את הבצק ל-25 חלקים (טיפ: כדאי להשתמש במשקל. כל כדור משקלו כ-75 גרם). מגלגלים כל חלק לכדור יפה. מניחים על תבנית האפייה נייר אפייה, ומסדרים את הכדורים זה לצד זה כשיש מעט רווח ביניהם. מניחים להתפחה שנייה עד הכפלת הנפח.

מברישים את הכדורים בביצה טרופה (ניתן לפזר מעל שומשום/פרג/גרעינים ועוד). מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הלחמניות כ-20-25 דקות. לאחר האפייה כשהלחמניות עדיין חמות מברישים במעט שמן זית.

מצננים ונהנים.


0 צפיות

 052-7278278

קמיליה קייטרינג וקונדיטורית בוטיק: